top of page
Image by marianne bos

Advies

Wist u dat mensen met een beperking een enorme meerwaarde hebben voor elk bedrijf? En dat op financieel vlak en sociaal vlak? Het ziekteverzuim gaat omlaag, de werksfeer verbetert en het imago van het bedrijf krijgt een boost. 

Waarom worden er dan toch zo weinig mensen met een beperking aangenomen? Dit komt door een fenomeen dat 'onbewuste vooroordelen' heet. Het duidelijkst gebeurt dit tijdens een sollicitatiegesprek: onbewust spiegel je jezelf aan de kandidaat. Wanneer de kandidaat een zichtbare afwijking van de norm heeft, kan dit heel confronterend zijn. Je onbewuste brein trekt de conclusie dat er geen 'klik' is en de kandidaat wordt afgewezen, ook als deze qua cv en overige eigenschappen perfect in het team zou passen. Een recent onderzoek van TNO in samenwerking met Kennisplatform Inclusief Samenleven bevestigt deze stelling. 

Ik kan helpen om dit onbewust validisme te doorbreken. Het begint allemaal bij bewustwording, maar je kan nog meer doen. Ik kan bewustzijn over validisme op een positieve manier creëren waarbij ik ongemak rondom dit onderwerp niet schuw. Ik maak het onbespreekbare bespreekbaar, waarbij ik de gegeven suggesties ter verbetering van de wereld graag concreet houd. 

Tijdens een board room meeting of een workshop voor HRM kan ik het bewustzijn onder het personeel en het hoger management vergroten en zorgen voor concrete handvatten. 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie. 

© Copyright
Foto van mezelf. Ik kijk recht in de lens. Ik draag een donkerblauw-wit geblokt jasje en een blauwe, glazen ketting.
  • LinkedIn

Contact

Marianne Nijnuis

De Rollende Redenaar

Baarn

info@derollenderedenaar.nl

Het is gelukt! Ik zal zo snel mogelijk reageren!

bottom of page