top of page

Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

'Diversiteitsgeneuzel'


Twee meeuwen vliegen naar  links, waarbij de een naar de ander schreeuwt.
Foto: Liberty Biesma

Ik denk dat velen van ons nog een beetje aan het bijkomen zijn van de verkiezingsuitslag van afgelopen week. ‘Het is een duidelijk signaal van de kiezer,’ stond op meerdere nieuwssites te lezen. Tja, over de vorige regeringen valt inderdaad voldoende negatiefs te schrijven, maar ik vraag me of het zo beter wordt.

Los van mijn afschuw voor alle uitspraken die de winnaar van deze verkiezingen al heeft gedaan, was ik benieuwd naar zijn verkiezingsprogramma. Wat staat ons te wachten?

Echt blij werd ik niet. Het hoofdstuk immigratie en milieu zijn om ronduit intens verdrietig van te worden.

Het hoofdstuk zorg biedt meerdere punten waar ik het dan weer mee eens ben, zoals minder bureaucratie, acute zorg uit de marktwerking en de afschaffing van het eigen risico. Hoezo zou ik als chronisch zieke elk jaar weer de garantie mogen hebben om daarvoor te betalen?

Bij het hoofdstuk ‘Democratie, cultuur en publieke omroep’ krijgt mijn droevige gemoed weer de overhand. Zo staat er letterlijk ‘De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme moet weg’ en ‘Gemeenten werken niet mee aan gender-maatregelen, klimaatwaanzin en diversiteitsgeneuzel’.

Over de uitvoering van het VN verdrag handicap heb ik geen woord gevonden. Slechts twee woorden over mensen met een beperking, namelijk het beschermen van de sociale werkplaatsen en de zorg voor mensen met een beperking in één wet. Wat deze wet in moet gaan houden, vertelt het verhaal niet. Ik krijg ergens het vermoeden dat empowerment van mensen met een beperking en zeker het volledig meedraaien in deze maatschappij ook vallen onder ‘linkse hobby’s’ die gepaard gaan met ‘diversiteitsgeneuzel’.

Ik houd de moed dat de partijen die in de formatie gaan meedraaien de meest extreme ideeën van de winnaar kunnen temperen en dat ik vooral door kan gaan met mijn linkse hobby, zodat Nederland ooit een prachtig palet kan worden van alle diversiteit die er bestaat tussen mensen. En dat we bij de volgende verkiezingen, misschien volgend jaar, na het vallen van het komende kabinet, kunnen kiezen met goed verstand op de partijen die er écht willen zijn voor alle mensen in Nederland.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page