top of page

Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Nieuw huis


Aanzicht van mijn nieuwe woning van Google maps, streetview. De berg rommel ligt zichtbaar in de voortuin.

Ik sta al sinds eind oktober op de urgentielijst voor een nieuw huis voor mij en de kinderen. Deze urgentie wordt voor een half jaar afgegeven en kan éénmalig verlengd worden met drie maanden.

‘U moet er wel rekening mee houden dat het een zeker een jaar kan duren,’ zei de dame van de gemeente.

‘Maar hoe gaat dat dan, na die verlenging? Dan gaat het immers over maximaal negen maanden.’

‘Daar werken we nog aan bij de gemeente.’


Met dit in het achterhoofd word ik toch een tikje nerveus. Ik heb wel enkele urgentiewoningen voorbij zien komen in de woningapp, waarbij wanneer ik zou reageren ik op plaats één of twee zou eindigen. Maar ik zag mezelf daar nog niet wonen met mijn beide niet-meer-zo-heel-kleine kinderen en onze berg aan medische en paramedische spullen.


De eerste verlenging komt er bijna aan. Misschien kan ik vast de gegevens van de belastingadviseur aanleveren, zodat ik voor wat meer woningen in aanmerking kom. Ik zal die aardige mevrouw van de woningbouw ook nog even bellen en vragen om advies. Op Funda staan ook huurwoningen. Zij die te betalen? (Nee). Ik puzzel en maak allerlei plannen in mijn hoofd. Op een vakantiepark kun je vast ook leuk wonen, toch?


Op een niet zo zonnige dag open ik de woning-app en ik zie tot mijn stomme verbazing hét perfecte huis en wanneer ik reageer, sta ik op plaats 1. Een leuke eengezinswoning op een heel leuk plekje hier in het dorp met voldoende ruime slaapkamers en als toetje zelfs een wasruimte voor de wasmachine en een deel van ons medische toebehoren. Ik klik snel op ‘reageren’. Vijf minuten later sta ik nog steeds op plaats 1. Even op Google maps kijken. Wat een rotzooi in de voortuin. Zal ik even langsrijden? Nee, straks maak ik mezelf blij met een dode mus. Als ik een uur later kijk, sta ik nog steeds op één. Voor het slapen gaan, kijk ik nog een keer. Nog steeds op de eerste plaats. Bij het veel te vroeg wakker worden, kijk ik nog een keer. Nog steeds op plaats 1! Zou ik op de eerste plaats blijven staan? Vanavond om middernacht weet ik het, dan sluit de reactietermijn. Ik droom en doe boodschappen, ik doe de was en droom en check de woningapp, ik droom verder, ik probeer wat te werken en sluit mijn laptop en check nog een keer de woningapp. Bij het slapengaan sta ik nog steeds op plaats 1. Wah! Wat is dit spannend!


De volgende morgen na een verbazingwekkend goede nachtrust open ik nog een keer de app. De woning is verplaatst naar mijn lopende reacties en ik zie dat ik op plaats 1 geëindigd ben. Zal het nu dan toch echt? Kan er nog wat misgaan? Met mijn jongste zoon rijd ik langs het huis. De voortuin is leeg, heel leeg. We gluren naar binnen, alles is kaal en heeft een stevige lik verf nodig. We sluipen achterom en glippen de tuin in. Zachtjes giechelen we. Wat gaan we hier een fijn plekje van maken!

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page