top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Meedenkende gemeente


Achterzijde van het gemeentehuis.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik auto rijd. Ik heb een bus met een lift waarmee ik mijn rolstoel naar binnen kan takelen en zodoende mee kan doen aan alles waaraan ik mee wil doen. Maar zoals bij elke auto, vraagt ook deze onderhoud.

Laatst zelfs heel veel. Mijn bus is lekker ingereden met dik drie ton op de teller en moest naar de garage omdat ik er elke week een litertje koelvloeistof bij moest gooien. Bij de garage voorzien zij me dan van een leenauto. Dat vind ik altijd heel leuk. Het is vaak zo’n autootje die bijna achterin mijn eigen auto past. Minder grappig is, is dat mijn rolstoel hier dan ook zeker niet in past. Op zo’n moment is het voor mij van extra groot belang om voor de deur te kunnen parkeren.

Nu heb ik een invalidenparkeerplaats op kenteken voor mijn deur. Het kenteken van de leenauto komt uiteraard niet overeen met het kenteken op die plaats. Ik belde met de gemeente. Wat ik het beste kon doen.

Het officiële antwoord is dat de handhaving kan bekeuren voor het parkeren met de leenauto op mijn eigen plek omdat de kentekens niet overeen komen. Maar ik zou er een briefje op kunnen leggen, in de hoop dat de handhaving coulant zou zijn.

Ik vond dit toch wat spannend. Je zal maar de pech hebben een ambtenaar te treffen die met z’n verkeerde been uit bed is gestapt of die net ruzie heeft gehad met diens eega.

Het ging goed, gelukkig. En ik bleef nog even in de correspondentie hangen. Immers, vroeg ik de ambtenaar bij de gemeente, ik ben vast niet de enige wiens auto af en toe naar de garage moet of om een andere reden een leenauto nodig heeft. Is hiervoor niet iets te verzinnen? Ik bood ook nog aan om mee te denken vanuit brave-burgerperspectief.

En toen kwam het antwoord: hij had al overlegd met de afdeling handhaving en een briefje volstaat. En dit wordt het zelfs een officiële beleidsregel.

En nu wens ik de rest van Nederland dat zij ook in zo’n fijne gemeente mogen wonen!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page