top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Vol hoofd


Veel afwisseling in kleur bij de Schoorlse duinen.

Vorige week was ik een weekendje weg met mijn lief. We dwaalden door prachtige duinen, slenterden (en rolden) door pittoreske dorpjes en staarden elkaar verliefd in de ogen tijdens een romantisch diner. Inmiddels lijkt dit weekendje maanden geleden.

Want hoeveel kan een mens aan zijn hoofd hebben? Ik heb de afgelopen week de sleutel gekregen van mijn nieuwe woning. Nu ben ik dus druk met het uitzoeken van behang, vloeren, kleuren, koelkasten, fornuis. Ik maak een financiële planning, een tijdsplanning, plattegronden (kan alles wel mee?), etc. Hiernaast zorgt mijn lijf voor de nodige afleiding. Zo mag ik mij binnenkort melden voor het onderzoek wat je niet wil: een blaasonderzoek. Dit naar aanleiding van mijn blaasontstekingen en reeds bestaande klachten. Verder zorgt een kies die dolgraag een wortelkanaalbehandeling wil (en ik niet) voor de nodige afleiding, moeten de cijfers voor de belastingdienst kloppen, is mijn bus voor de APK afgekeurd en is het maar hopen dat de reparatie van 1500 euro voldoende is. Om het feest in mijn drukke hoofd compleet te maken, stoppen we daar de zorgen voor mijn zoon nog even bij. De uitslag van de test die hij moest ondergaan is niet afwijkend. Maar ja…. Hoe gaan we er dan voor zorgen dat hij zich minder appelig voelt en wat beter kan eten?

Ondertussen gaan de dagelijkse beslommeringen door en moet er eten worden gekookt, dus boodschappen worden gehaald, staat mijn andere huis nog te koop en moet het grondig gepoetst worden voor een bezichtiging en gaan juist nu allebei de fietsen van de jongens stuk en moeten ze naar de fietsenmaker.

Mijn hoofd laat weten dat hij het allemaal wat veel vindt en reageert met de klacht die daar goed bij past. Ik krijg er letterlijk koppijn van. Mijn lijf laat op haar manier weten dat het allemaal wat veel is door allerlei gewrichts- en spierpijnen in de strijd te gooien.

Het is gelukkig allemaal tijdelijk. Het behang zit inmiddels op de muren, de fietsen en de auto zijn gerepareerd en hopelijk is er snel een koper voor onze mooie woning. Dan boek ik daarna weer zo snel mogelijk een weekendje weg met mijn lief om er ditmaal wat langer van te genieten.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw huis

Comments


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page