top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

De normaalste zaak

Parkeren in Den Haag


Foto van QPark Rijnstraat: een smalle toegang met veel paaltjes.

Ik was gisteren op een congres waarbij twee organisaties gezamenlijk hun jubileum vierden. Dat was de Normaalste Zaak en de AWVN. Twee organisaties die diversiteit en inclusie willen bevorderen op de werkvloer. My place to be, dus.

De locatie was Amare, een centrum voor dans, muziek, theater en evenementen. Volledig toegankelijk met slimme liften, geen nare drempels, schone invalidentoiletten et cetera. Kortom, je bent ook als mens met een andere manier van voortbewegen daar welkom.

Amare staat echter in Den Haag. Den Haag is, denk ik, de meest ontoegankelijke stad van Nederland. Ik had van tevoren al gebeld of ik met mijn bus ergens dichtbij zou kunnen parkeren. Dat heeft altijd mijn voorkeur, zodat ik ook tussendoor even een dutje in mijn auto kan doen. Jawel hoor, er waren parkeergarages zat in de buurt. Bij het reserveren zag ik dat al deze parkeergarages maximaal 1m90 hoog zijn, precies even hoog als mijn bus. Er werd een suggestie gedaan voor een andere parkeergarage, waar ik inderdaad met de bus in kon. Gelukkig zag ik bij de poging om een plekje te reserveren dat ik er alleen niet met de rolstoel uít kon, er waren namelijk alleen maar trappetjes. Je zou maar lekker willen gaan winkelen als ouder met je koter in een wandelwagen (of als gehandicapte naar een congres willen).

Er volgden enige telefoontjes tussen de organisatie, Amare en uiteindelijk Q-Park. Ik werd verwezen naar Q-Park Rijnstraat waar ik voor een luttele 24 euro kon parkeren op slechts 7 minuten rollen afstand. En jawel hoor, nadat ik de garage eindelijk had gevonden, paste ik er daadwerkelijk in met mijn bus met aan de bovenkant zo’n 5 cm ruimte over en aan beide zijkanten ook als ik behendig stuurde. Bij het naar buiten gaan met mijn rolstoel kwam ik gelukkig maar één kleine drempel tegen, zodat wanneer ik die achterwaarts zou nemen, dat gemakkelijk zou kunnen. Helaas ging de deur automatisch iets te snel weer dicht, waardoor ik klem zat tussen deur en deurpost. Dat was dan wel weer vlak tegenover het Centraal Station, zodat wanneer liften en dergelijke altijd zouden werken op een station, ik de trein zou kunnen overwegen.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page