top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Hij is er!


Na weken vol spanning en ongeduld, is hij er dan. Mijn nieuwe bolide. Voor de kenners onder ons, een Permobil F3 met een Lewis zitorthese. In normale mensentaal heb ik nu een elektrische rolstoel met een aangepaste zitting die speciaal op mijn gammele rug is afgesteld.

En zoals dat gaat met dit soort grote hulpmiddelen gaat ook deze ‘aanschaf’ gepaard met gemengde gevoelens. Allereerst is het een fantastisch mooi apparaat. Je kan er hoog mee, achterover, voorover, bijna helemaal plat, voeten omhoog en omlaag, naar voren en naar achteren (je zou er mee kunnen schommelen, soort slow-schommelen). De nieuwe zitting is geweldig, ik zit echt rechtop en ook nog ontspannen.

Ik ben er gelijk mee naar het dorp gereden, hij kan tien kilometer per uur. Dat is niet supersnel, maar voor zo’n klein dorp als waar ik woon, is het hard genoeg. Met tien minuten ben ik bij de  Etos. Die staat gelukkig niet supervol, dus dat is goed oefenmateriaal. Het rijden is echt heel comfortabel en kost me nog maar zo weinig energie. Echt heel fijn. Geslaagd voor de eerste test dus.

Ik zit comfortabel achterover in mijn nieuwe rolstoel en houd mijn beide duimen omhoog.

Alleen… De stoel is nogal fors en hij is niet alleen lang, hij is vooral heel hoog. Fijn met rijden en in contact met mensen, maar om normaal ergens bij te komen zitten, nee. Met de beste wil van de wereld kan ik onder geen enkele normale tafel zitten. Mijn lief heeft gelijk klosjes gemaakt voor onder onze eettafel en dan met de stoel in de juiste hoek, op zijn allerlaagst met de beensteunen ook laag, pas ik er net onder. Navragen bij lotgenoten leerde me dat dit iets is wat blijkbaar hoort bij elektrische rolstoelen.

‘Maar hoe lossen jullie dat dan op?’

‘Nou, schuin zitten en dan heel hard praten.’

‘Ik heb zo’n voorzetblad.’

Hè gezellig, dan zit je slechts zo’n 50 cm bij de rest van je tafelgenoten vandaan.

‘Met een dienblad op schoot.’

Serieus? Heeft niemand hier iets op bedacht? Dus nu ben ik heel hard aan het puzzelen geslagen om iets te bedenken dat ik ook die spreekwoordelijke drempel kan beslechten. Want mijn stoel, die zit zo lekker, die moet overal mee naar toe!

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page