top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Willemien Wortel

Ik heb mijn nieuwe bolide nu een paar weken. Ik ben al meerdere keren op en neer naar ons centrumpje gecrost, gewoon omdat het kan en het me zo weinig energie kost. ‘Zullen we daar ook nog even naar binnen?’

Naast alle voordelen van de stoel, zijn er ook een paar nadelen. Dat gaat dan om de hoogte van de stoel en de nadelen in de maatschappij, zoals alle drempels die er nog steeds liggen. Daar moest ik dus wat op verzinnen. Ik voelde me helemaal als Willie Wortel (de uitvinder in de Donald Duck).

Eerst de hoogte van de stoel. Het blijkt dat mijn medekneuzen dit voor lief nemen en zich behelpen met hard praten naar hun tafelgenoten of het hebben van een schootdienblad. Dat moet anders kunnen, vind ik.

Allereerst zette ik klossen onder de tafel. Dat bleek geen succes voor mijn huisgenoten die met hun ellebogen op schouderhoogte het eten moesten snijden. Ik bestelde toen ook maar zo'n schootdienblad, maar wel een mét pootjes. Deze kan ik handig uitvouwen en over mij heen zetten. Dat is alleen al voor in bed heel handig bij voorkomende off-days. Verder zag ik een handige toepassing in die uitklapbare pootjes. Die kunnen heel handig gezet worden op rails, zodat ik soort verhoogde tafeluitbreiding heb.

Mijn lief is gaan zoeken naar handige rails en heeft mooie ladegeleiders besteld en die omgekeerd aan de onderkant van de tafel geschroefd. Daar past mijn dienblad dan precies in en ik pas er precies tussen met mijn stoel, zodat ik mooi en hoog aan het hoofd van de tafel zit.


Nu het volgende probleem. De drempels. Mijn nieuwe rolstoel kan best wat drempeltjes  hebben, maar heel veel meer dan een centimeter of vijf à zes wordt toch lastig. Bij mijn oude stoel kon ik nog uitstappen en het ding over de drempel sleuren. Maar nu, met zijn 175 kg schoon aan de haak, gaat ‘m dat niet meer worden. Om te voorkomen dat ik af en toe buiten moet blijven staan, moest ik daarvoor nog een oplossing vinden.

Ik ging op zoek met mijn vriend Google. Er blijkt zowaar een bedrijf te bestaan die lichtgewicht rolstoelhellingen levert in een handige rolstoeltas. Echt waar! Na enige aarzeling vanwege de prijs, heb ik die besteld en na een weekje wachten was deze dan ook binnen. De rolstoelhelling kan gemakkelijk achterop mijn rolstoel worden bevestigd in de bijhorende tas. (Kost wat, maar dan heb je ook wat.)


Ondertussen heb ik mijn bekerhouder en telefoontas overgezet van de oude naar de nieuwe rolstoel, wat uiteraard ook met het nodige puzzelen gepaard ging. Gelukkig kon mijn lief mij helpen met het boren van gaatjes in handige meubelhoekjes, die voor rolstoelen ook een uitkomst blijken. Daarna ging de stoel met mijn bus naar de auto-aanpasser voor het plaatsen van een nieuwe, veel sterkere lift, alwaar zij het puzzelwerk voor hun rekening namen.

Dus Nederland: beware! Marianne is back on track.


118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hij is er!

Comentários


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page