top of page
  • Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Een simpel buikgriepje

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022


Ik word wakker met een onbestemd gevoel. Er is iets, maar ik heb geen idee wat. Ik ben bij mijn zoon en ik help hem met de zaken waar hij ’s ochtends bij geholpen moet worden: een blaasspoeling en het verwijderen van de nachtkatheter. De gedachte dat hij dit zelf ook zou moeten kunnen dringt zich aan mij op. Het is immers het seizoen van de virussen en mijn lijf is echt ontzettend dol op buikgriep. Het liefst elke winter minstens één keer. Ik ben het op dit punt overigens pertinent oneens met mijn lijf, maar dit terzijde. Op het moment dat ik buikgriep heb, heb ik als extra grapje dat ik daarbij flauwval, doordat ik mijn bloeddruk blijkbaar niet zo goed kan regelen. En al flauwvallend kan ik geen katheterzorg doen. Ik laat de gedachten voor wat ze zijn en begin aan mijn dag.


Het valt me op dat ik meer last heb van mijn maag en darmen dan anders. Het voelt ook anders, een prikkend gevoel en ik ben niet helemaal fit. Ik doe vervolgens iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik neem mezelf serieus. Deze signalen passen niet bij mijn gewone zijn. Dus ik meld me ziek voor mijn werk als taalvrijwilliger bij de bibliotheek ’s avonds en ik doe rustig aan. Ik krijg hoofdpijn, word iets duizelig en in de avond krijg ik gigantische kramp in mijn darmen en moet ik hollen. Buikgriep dus.


De dag daarna heeft het gelukkig niet doorgezet, ik heb prima geslapen en ik doe wat rustiger aan en ik herstel snel. Ik ben echt zo trots op mezelf. Ik heb dus geleerd om subtiele signalen waar te nemen, zoals het prikken van mijn maag en een vaag onderbuikgevoel en daar ook daadwerkelijk naar te handelen. Ik heb rustiger aangedaan, ik heb mijn vrijwilligerswerk afgezegd en ik ben dus ook niet zo ziek geworden als normaal zou gebeuren. Hoe onbestemd was mijn gevoel eigenlijk?79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Meer nieuwe Blogs? 

Bedankt voor het inschrijven!

bottom of page